Досъдебно производство е образувано срещу 61-годишния Н.В. от Ловеч за опит да продаде с измама недвижими имоти. Сигналът за далаверата е внесен в ОД на МВР на 17 ноември. Дълголетният ловчанлия е уличен от местен нотариус, че пробвал с документи-менте да изтъргува земи, огласи днес говорителката на Регионалната полицейска дирекция Габриела Тодорова.
Тези дни пък в Тетевен заради удостоверяване на неверни обстоятелства в официален документ бе отстранен от длъжност началникът на местната служба "Земеделие" д-р Венцеслав Ненов. Неговото име бе замесено в незаконни заменки на земи в пътния участък между Тетевен и с. Рибарица. Районна прокуратура-Тетевен изпрати до министъра на земеделието и храните Валери Цветанов искане д-р Ненов да бъде освободен от длъжност, съгласно чл. 100, ал 2 от Закона за държавния служител. Преди това тя повдигна срещу него обвинение по чл. 311, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК. Ако Ненов бъде признат за виновен, очаква го до 5 години лишаване от свобода, като съдът би могъл да го лиши и от правото да заема държавна или друга обществена длъжност.
Измамите с имоти в пътния участък между Тетевен и с. Рибарица бяха извадени наяве от тетевенската прокуратура. Тя уличи балканджията Марин Нешев, че е придобил 5 общински терена с нотариален акт от 1993 г. за други 3 частни пасища в района.
В резултат на гореупоменатото разследване наскоро е бил проверяван от инспектората на правосъдното министерство и тетевенския нотариус Румяна Вутева, издала констативния акт за собственост върху петте общински имота.
Пак във връзка със същата скандална далавера до броени дни прокурор Николай Пончев от Тетевен ще изиска от спецкомисия, начело с експерти от областната служба "Земеделие", да бъде констатирана собствеността на Община-Тетевен върху неправомерно регистрираните понастоящем на името на съпругата на Нешев четири поземлени имота. /Гергана Димитрова, БЛИЦ