„Мамо, тате, няма да изляза. Обичам на максимум. Знам, търсите ме. Но ако ме приберете, ще се самоубия“, това написа във Фейсбук издирваната от 3 април от баща си Ашкън Хасан 16-годишната девойка Фатме Ашкън.
Заради изчезването на тийнейджърката, в квартал „Боровец“ в Кърджали възникна напрежение. В продължение на два дни имаше протести. Хората от фамилията и техните близки настояваха за по-бързи действия от страна на МВР.
 
16-годишната Фатме Ашкън е в неизвестност от 3 април. Родителите й са подали жалби в полицията и в прокуратурата. "От 3-и април нямам никаква вест от дъщеря си. Не знам жива ли е, мъртва ли е, продадена ли е?", заяви по време на протестите бащата Ашкън Хасан. Той твърди, че знае кой е похитителят на дъщеря му и това според него е 23-годишният Максун. По думите на бащата, чичовците на младия мъж ходили при бабата на Фатме и й предложили да сватосат младите.

 
"Дъщеря ми не е животно. Аз искам тя да завърши техникума и да си намери хубава работа, а не да работи в чистотата", категоричен е Ашкън Хасан. Протестиращите обявиха, че ако след празниците полицията не открие и не върне 16-годишната Фатме, ще отидат на протест пред сградата на МВР в София.
 
Припомняме, че 24rodopi.com публикува видеозапис с момичето и соченият от баща й за неин похитител Максун.
„Татко, не ме търсете! Избягах от любов! Това беше мой доброволен избор“, казва Фатме във видеото, изпратено до медията, което се появи и във Фейсбук.
 
„Аз не съм я отвличал, тя дойде сама. Ние се обичаме, не ни търсете повече“, това пък са думите на младежа.
Видеото с двамата влюбени  се появи малко след втория протест на жители на квартал „Боровец“.