„Днес мой съученик - лекар GP - ми каза, че при него пациентите със симптоми, но без тест са вече десетки. Вулканът набъбва под повърхността, но изблиците лава все още се интерпретират като "отблясъци на слънцето" от арогантната мангъровистка дружина“, това написа политологът Огнян Минчев в личния си фейсбук профил по повод все повечето заразени с коронавирус у нас и притеснителната обстановка, съпътстваща бума на болни. 

„Най-спешно е да се помогне на лекарите. Не зная дали правителството ще направи нещо съществено по въпроса и кога. 

Време е да влязат в ролята си кметовете на областните градове, ректорите на медицинските университети, лекарски и пациентски организации. Правителството може поне да финансира усилията по места за сдържане на вълната от зараза. 

Ако това не бъде направено сега, рискуваме хаос, при който едва ли ще може нещо сериозно да се направи. Вече е нужно за ситуацията в България да бъдат уведомени основни медийни източници в Европа. 

У нас все още нямаме показателите на Белгия и Люксембург, но динамиката на ръста и безхаберието на критична маса от хора и "лидери" ни водят без съмнение към мащабна криза“, сподели още Минчев.


Под статуса му заваляха куп коментари, а един от тях бе на самия политолог, който написа следното: 

„Току-що блокирах нагъл идиот, който с големи букви ме попита дали искам чували за трупове. Ще блокирам ако трябва половината от тези, които някога са ми поискали ФБ приятелство - ако принадлежат към същата секта социопати. 

Не искам локдаун. Не искам да попреча на бизнеса на никого. Не искам да се меся в живота на никого. 

Искам единствено да практикувам собствената си свобода да информирам хората, намиращи се във връзка с мен за факти и оценки относно ситуацията с коронавируса. Никой не може да ме упреква за това“.