„Диванната армия“ на подсъдимия бизнесмен Иво Прокопиев за пореден път атакува началника на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Този път ударът дойде през кабеларката TV1, която преди известно време приюти част от отлюспените от мейнстрийма на Прокопиев журналисти за „специални поръчки“ Генка Шекерова и Миролюба Бенатова.

Политологът Огнян Минчев, който е и преподавател по политически науки в Софийски университет „Свети Климент Охридски“, срази пишман журналистката. Това той направи чрез коментар, който публикува в личния си фейсбук профил.

Ето какво написа политологът за провокацията към ген. Мутафчийски:

„Не е важно как и с какво М. Бенатова е преляла чашата на д-р Мутафчийски - дали само с въпросите "по допирателната" или и с други неща зад кадър. 

Аз напълно се поставям в позицията на този човек, който даде максимума от себе си - заедно със своите колеги - за да предостави възможността на легион безделни диванета да твърдят - вирус няма, от грип умират повече и други подобни идиотии... 

Именно резултатите от работата на д-р Мутафчийски и колегите му, саможертвата на стотици - хиляди лекари и сестри дадоха на тия диванета статистиката, с която днес да приказват врели-некипели. 

Неблагодарността е най-презряното качество на един човек и на един народ. 

Генерал Мутафчийски посече Бенатова: Докато моите колеги умират, вие се занимавате с глупости! ВИДЕО

Д-р Мутафчийски и колегите му направиха невъзможно много в една институционална система като българската държава, която дава обичайно много пробойни. Те отстояха и реализираха всички основни цели на своята работа и наистина заслужиха искрена благодарност за това, че спасиха неизвестно колко много хора. 

Какво получиха в отплата? Знаем какво. 

Няма да се посвеня да кажа - българска работа. Когато ти направят добро - кажи благодаря! Нещо повече - дори и да не мислиш, че ти правят добро (което в случая би било перверзна мисъл, за съжаление доста разпространена), отдай дължимото на хората, които са работили усърдно за теб. 

Поклони се пред паметта на хората, загинали заради теб! 

Българино, не бъди говедо! Дори говедото казва с поглед "Благодаря"!“.