Опасни заледявания покриват усойните участъци на прохода Троян-Кърнаре. В момента те се опясъчават от екипи на "Пътно поддържане"-Троян. Сняг вали по върховите землища на боаза. Все още обаче устойчива снежна покривка няма. "Проходът е проходим в този час, но в него обстановката се променя буквално за минути", съобщиха днес в Троян от местата Пътна полиция.
35 млн. лв. отпусна Националната агенция "Пътна инфраструктура" за поддръжката на 735-километровата републиканска пътна мрежа на територията на област Ловеч тази зима. "Пътстрой" АД - Ловеч и "Пътприбор" - Троян с общо 140 машини ще отговарят за проходимостта й при зимни условия, заяви Галя Христова от пресцентъра на областната администрация.
Според нея в местните ЦСМП в Троян, Ловеч и Тетевен вече са разпратени високо проходими реанимационни санитарни автовозила 4х4. Автомобил "Ланд-Ровър" пък е осигурен за Община-Летница заради традиционните снежни навявания околовръст села Крушуна и Горско Сливово.
Определени са и т.нар. областни денонощни координатори по зимното поддържане. Във всички общини от областта са осигурени необходимите количества горива за училищата, детските градини и социалните заведения. Избрани чрез конкурси са и фирмите, които пък ще се грижат за почистването на населените места в областта. Извършена е профилактика на съоръженията на електропреносната и "В и К"-мрежите, а за всички пътища в Ловешко са осигурени пясък, сол и луга. От община Троян изказаха опасения, че тази година пясъкът е по-едър и би могъл да предизвика проблеми с канализационната мрежа в планинския град. /Гергана Димитрова, БЛИЦ