Двамата бегълци от Централния софийски затвор Радослав Колев и Владимир Пелов са се разделили преди около месец. Това сочат оперативните данни на МВР, съобщава „Телеграф“, позовавайки се на източници от Главна дирекция „Национална полиция“.

Както БЛИЦ съобщи, двамата духнаха в началото на април, благодарение на тетрис и бързовар, които техни близки им занесли в деня за пратки.
 
Седмица след бягството криминалистите смятали, че Пелов е гръмнал Колев, тъй като му бил в тежест по време на укриването. Малко по-късно, обаче, при тях започнали да постъпват сигнали, че Колев е забелязан в различни части на страната. При проверката на всички мъжът, който бе осъден за убийство на хомосексуалист, не бил открит. Той получи 26 години затвор, от които е излежал едва 4.
 
Още след изчезването на пандизчиите ченгетата започнаха да следят близките им и да наблюдават домовете им, в случай, че сглупят да се появят. До момента, обаче, нито един от двамата не е посмял да се яви на адреса си. Оперативни коли постоянно въртели около блока на Радослав Колев, но от него нямало и следа.
 
Разследващи смятат, че до дни се очаква мъжът да се предаде, особено след като разбере какво се е случило с авера му Пелов. „Този човек трябва да знае, че рано или късно ще бъде открит“, зарекоха се униформени.