Четирима пловдивчани, дали неверни показания пред следовател по дело за брутално изнасилване, бяха осъдени от състав на Пловдивския районен съд, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Подсъдими по делото са Илиана Търпова, Людмила Петрова, Паун Петков и Стоичко Арнаудов. Първите трима получиха наказание „глоба“ по 1000 лева за всеки от тях, а Арнаудов – условна присъда от 1 година с 3 години изпитателен срок. Подсъдимите се признаха за виновни и между тях и районна прокуратура бе сключено споразумение, одобрено от съда. Споразумението влиза в сила незабавно и не подлежи на обжалване, то има последици на влязла в сила присъда.
Делото, по което четиримата са лъжесвидетествали, е с подсъдими Красимир Къртев, Никола Николов, Георги Асенов и Петър Кочев. Тяхната присъда влезе в сила през март т.г., след като Върховният касационен съд потвърди присъдата на Пловдивския окръжен съд. Те бяха признати за виновни и от двете институции в извършване на изнасилване през септември 2001 г. Къртев получи присъда от 15 г., Николов – 14 г., Асенов и Кочев – по 13 г.
Димана Тодорова /БЛИЦ