Мъжка разправия заради отнет апартамент предизвикал изстрела върху бременната Валентина Георгиева. През юни миналата година подсъдимият Божидар Стойчев нахлул в бутика на семейство Валентина и Тодор Георгиеви и стрелял по бременната в седмия месец Валентина. Коршумът засегнал белия дроб на жената, но сега тя е жива и здрава. Разправията между двамата мъже станала заради апартамента на Божидар, отнет с измама от съпруга на простреляната, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Хасково.
"Не съм искал да я убивам",  каза за БЛИЦ осъденият на излизане от съдебната зала, - исках само да се вдигне шум и да се разкрият далаверите на този измамник. Излязох извън нерви, притъмня ми пред очите…
Простреляната Валентина Георгиева поиска 30 000 лева от подсъдимия Стойчев. Съдът определи деянието като умишлен опит за убийство и със съдебно решение вкара подсъдимия за 8 години зад решетките, макар че държавното обвинение поиска 16 години затвор. Освен това стрелецът трябва да зпалати и 10 000 лева кръвнина.
Процесът срещу Божидар Стойчев се гледа за втори път в Хасковския окръжен съд, след като в края на годината пловдивските апелативни магистрати отмениха вече постановената му от 30 месеца присъда. Делото беше върнато на първа инстанция за преразглеждане от нов съдийски състав.
Днес в медийното пространство беше направено едно странно сравнение. Мъжът, който преди време блъсна и уби на пешеходна пътека 19-годишно момиче и за когото се твърди, че е бил дрогиран, е осъден на една година пробация. Божидар Стойчев на когото с измама е отнето жилището, стрелял е в изблик на гняв и умопомрачение, но не е убил, му бяха присъдени 8 години строг тъмничен затвор. /Тодорка Николова, БЛИЦ