31-годишната Лилия, която уби 8-годишната си дъщеря Вили в пловдивското село Желязно , е с опасност за живота. Това съобщиха от Областната дирекция на полицията. 

БЛИЦ припомня, че трагедията се разигра тази сутрин в пловдивското село Желязно.

31-годишна жена намушка с нож 8-годишната си дъщеричка Вилияна, а след това нарани и себе си. Момиченцето е откарано в болница, но е починало от раните си. Пострадалата е с опасност за живота, а телата им са открити от вуйчото и майката на 30-годишната Лили. 

Лилия и Вилияна

„Да ви кажа не знам какво е станало. Информацията дойде като шок. Полицията ми се обади и отидох като поемно лице, тогава телата им бяха вдигнати. Знам това, което знаят  и медиите, че майката е наръгала детето и после себе си . Семейството е добро, скромни , тихи хора и си живеят в селото от както са се родили" , каза кметицата на селото Валентина Узунова, цитирана от trafficnews.bg.

Тя твърди, че 31-годишната жена е безработна и живее с вуйчо си и с майка си в тази къща. Кметицата не може да си обясни жестокостта на жената.

„Ние сме в шок още. Тя беше добро момиче и си гледаше детето много добре. Не мога да кажа, че е била много затворена, а и не съм запозната", добави още тя.

Детето е учило в Пловдив и преди няколко дни е завършило първи клас.

Лилия се е грижила сама за малката Вилияна. Съседи я описват като изключително мила и възпитана жена, която се е грижела с огромна любов за дете си. Лилия не е семейна. Има висше образование, завършила е Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите,  но не работи никъде. 

От ОД на МВР - Пловдив съобщават, че се изясняват обстоятелствата около инцидента, за който тази сутрин е подаден сигнал на тел. 112. Информацията била за дете в тежко състояние на адрес в село Желязно и първоначално реагирал екип на спешна помощ. Установявайки на място 8-годишно дете и 31-годишната му майка с рани от нож, медиците веднага поискали съдействие и от полицията.

Пострадалите са транспортирани в пловдивска болница, където детето е починало. Жената е настанена за лечение с опасност за живота. За случая е уведомена Окръжна прокуратура Пловдив. Работата по случая продължават разследващи от РУ -Труд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!