Полицията излезе с официална информация по повод трагедията потресла пловдивското село Желязно. Както БЛИЦ писа 31-годишна жена намушка с нож 8-годишната си дъщеричка, а след това нарани и себе си. Момиченцето е откарано в болница, но е починало от раните си. 

Изясняват се обстоятелствата около инцидент, за който тази сутрин е подаден сигнал на тел. 112. На информацията около 9.20 ч. за дете в тежко състояние на адрес в село Желязно първоначално реагирал екип на спешна помощ.

Установявайки на място 8-годишно дете и 30-годишната му майка с рани от нож, медиците веднага поискали съдействие и от полицията.

Неописуема трагедия: Разбра се коя е майката, убила 8-г. си дъщеричка в Пловдивско СНИМКИ

Пострадалите са транспортирани в пловдивска болница, където детето е починало. Жената е настанена за лечение с опасност за живота. За случая е уведомена Окръжна прокуратура Пловдив. Работата по случая продължават разследващи от РУ -Труд.

По-късно от обвинението обявиха, че под надзора на Окръжна прокуратура–Пловдив се извършва разследване по досъдебно производство за умишлено убийство.

На 1 юни 2022 г., около 9,20 часа, на тел. 112 е бил подаден сигнал, че майка и дете се намират в безпомощно състояние в с. Желязно, обл. Пловдив. На място са пристигнали медицински и полицейски екипи. Те са установили, че момиче на 8 г. и жена на 30 г., негова майка, имат рани от пробождания с нож. Пострадалите са били транспортирани в болница, където детето е починало. Жената е настанена за лечение с опасност за живота.

Под надзора на Окръжна прокуратура–Пловдив са извършват активни действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели. Предстои да бъдат назначени множество експертизи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!