Четирима ученици и двама медицински лаборанти са сред 16-те новозаразени с коронавирус в област Търговище. От всички регистрирани през последното денонощие, четирима са хоспитализирани, а останалите са с предписания за спазване на домашна карантина, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата.

Учениците, на възраст 9, 15 и две на 17 г., са от три паралелки на средни училища в община Търговище. Те са в добро общо състояние и не е необходимо да бъдат хоспитализирани.

Връчени са им предписания за спазване на 14-дневна домашна карантина. Съучениците им също са карантинирани, а до изтичане периода на самоизолация обучението им ще се осъществява в електронна среда.

Двама жители на Попово, настанени за лечение в МБАЛ-Попово, са дали положителни проби за PCR-тест. Позитивни са и резултатите на 76-годишна жена и 44-годишния й син. И двамата са жители на Търговище, приети за лечение в МБАЛ-Търговище.

Сред поставените под домашна карантина новозаразени има две жени от Омуртаг и Попово, работещи като медицински лаборанти в отделни пунктове. С COVID-19 са регистрирани още трима жители на община Опака и по един от общините Търговище, Попово и Омуртаг.

В област Търговище, домашна карантина, е наложена на 332 лица, като 134 от тях са с положителни резултати за коронавирус, а 198 са контактни на заразени.

Вследствие на усложнения, причинени от COVID-19, са починали двама души - мъже на 72 г. и на 76 г., хоспитализирани в тежко състояние в областната болница.