Извършено е тежко престъпление в село Пъдарско. Става дума за убийство на млада жена. Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура Пловдив. Ние работихме по тази версия.

Това заявиха от прокуратурата в Пловдив.

„На 25 ноември е подаден сигнал за изчезнала млада жена, която е отишла на работа, но не е стигнала до там. Започнала е усилена работа на полицейски екипи. Една от версиите бе именно за извършване на тежко престъпление и тя се потвърди“, подеха от прокуратурата.

След извършени редица оперативно-издирвателни мероприятия жената бе открита. Става въпрос за убийство. Към момента това, което мога да кажа, е че са извършени необходимите действия – огледи, претърсвания и изземвания“, казаха от прокуратурата.

„Има привлечен обвиняем по чл. 115 от НК. Лицето е задържано за 72 часа , в които прокуратурата ще прецени дали да внесе мярка за задържане под стража. Има съдействие от страна на извършителя. Били са съпрузи с жертвата. Мотивът най-вероятно е ревност“, казаха от прокуратурата.

От там не пожелаха да кажат дали заподозреният е имал помощ от друг човек: „Не мога да ви кажа механизма, работи се и по тази версия“.

Комисар Костадинов обясни, че просто е бил подаден сигнал от близките на убитата за това, че тя не се е прибрала от първа смяна.

„Тя работи на около 10 км. от селото, в индустриалната зона на село Стряма. Трябвало е да се прибере около 15 часа в петък. След подаването на сигнала е започнало издирване“, каза той.

По думите му още същата вечер, около 19 часа вечерта се е стигнало до обосновани съмнения за това, че се е случило нещо с фатален изход.

„След 19 часа в петък се работеше активно както по издирването на жената, така и с провеждането на разговори с потенциални извършители на криминално деяние спрямо нея“, каза комисар Костадинов.

По думите му мъжът на убитата е оказвал съдействие, но не веднага, а след множество разпити.

„Предприели сме мерки и има засилено полицейско присъствие в селото. В полицията не са постъпвали сигнали от нейна страна. Двамата са разделени повече от една година и не живеят заедно. Имало е комуникация между тях по мобилни телефони. И двете лица – и извършителят и убитата са с чисто криминално и съдебно минало“, каза комисарят.

Той не пожела да каже с какво е извършено убийството.

От прокуратурата казаха, че има различни веществени доказателства, които са иззети, но към момента не е ясно със сигурност какво е оръжието на убийството.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук