Окръжният съд в Пазарджик потвърди постоянната мярка "задържане под стража" на двамата студенти по медицина, обвинени в изнудване. Мотивите за решението на съда са, че е извършено тежко престъпление по смисъла на закона.
Съдът е приел също, че съществува опасност Ангел Добрев и Веселин Грозев да се укрият. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Агенция БЛИЦ припомня, че двамата студенти по медицина инсценираха отравяне на Кристина Бързакова, след което поискаха 200 000 лева за "противоотрова".

Представилият се за лекар Веселин “ваксинирал” Кристина, след което младежите изпратили съобщение на майка й, че на дъщеря й е поставена отрова и трябва да плати 200 хил. лв., за да се сдобие с противоотрова. 

В съдебната зала днес Ангел Добрев е направил пълни самопризнания, докато Грозев не се е признал за виновен. Адвокатът на Грозев заяви, че клиентът му е получил определена сума пари, за да инжектира 21-годишната Кристина с фалшива ваксина. Защитата на Грозев бе категорична, че момчето е представило документ на Ангел Добрев за направената ваксина и е очаквал да получи от него обещаната за тази манипулация сума. /БЛИЦ