Бях отстранена без мотив. Даже никой не е разговарял с мен. Поисках среща с министъра, но ми беше отказана. От 10 дни знаех, че се готви нещо. ДАНС не ме разследва. Това заяви освободеният изпълнителен директор на „Автомагистрали“ ЕАД Десислава Христова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

"С новия министър се видяхме на 23 декември. Коментирахме инхауса, това не е нова информация, а продължение на нашата битка. Озадачиха ме няколко неща – доносите и пасквилите, че съм заподозряна, разследвана, назначавала разни хора, че съм от квотата на ДПС и т.н.", поясни тя.
„Нека да съдим хората по делата им“, призова тя.

„Не ми се коментират клевети. Повтори се атаката на задкулисието срещу мен. Явно то продължава. Нещата се промениха рязко след Нова година. Коментирахме около час случая за укрепване на свлачище, което ще струва 400 000 лева, а на фирма ДЛВ са платени 9 млн. лева. Оказа се, че тази фирма е пернишка и е правила ремонта на „Дондуков“, на моста „Чавдар“ и т.н.

Следващата стъпка беше да правим ревизия на тази фирма. Новият министър ми забрани да излизам по медии и да давам интервюта. По този начин сме разваляли имиджа на „Автомагистрали“, разказа Христова.

„Аз бях на конкурс преди три месеца. Сега излиза, че не съм годна. Била съм на протеста, вършила съм си работата, не съм ощетявала държавата. Излиза, че е по-важно кой стои зад теб. Задкулисието се връща през задния вход. Чрез нови лица и нови идеи задкулисието се връща. Парцелирането на властта на 4 не е нормално“, посочи бившата шефка на „Автомагистрали“.

„Жал ми е за този, който уволних и сега пише срещу мен - Николай Едрев. Аз съм дала документите за инхаус процедурите на ГЕРБ на прокуратурата. Аз исках да развиваме търговското дружество, което да бъде на печалба“, каза още Десислава Христова.