От Агенцията по храните разкриха истината за "гадостите", с които е натъпкано българското месо
В тази връзка от Агенцията по храните посочват, че от 2006 година у нас е в сила забрана за използването на антибиотиците като растежни стимулатори и се спазва законовата разпоредба за нулева толерантност за съдържание на антибиотици в конвенционалните фуражи. За да бъде произведен един медикаментозен фураж трябва да има издадена рецепта от ветеринарен лекар, сочат от агенцията.
Интерпретацията за „скок“ в употребата на антимикробни средства при животните в България е некоректна, тъй като се основава на непълни данни за 2014 година, допълват от Агенцията по храните. Поводът за изявлението е кампания на Асоциация "Активни потребители" и твърденията на нейния председател Богомил Николов пред медиите, че фермерите у нас употребяват антибиотици "безконтролно и ненужно".
Последвайте ни
0 Коментара: