Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази възмущението си по време на среща при закрити врата, че в страната идват хора от "вонящи дупки". Това заявиха източници пред СиЕнЕн.

Той има предвид държави от Африка и други страни от третия свят. Американският лидер е отхвърлил двупартийно предложение за имиграцията на среща в Белия дом.

Един от източниците, запознати с проведена в Овалния кабинет среща със сенатори в четвъртък, потвърди, че Тръмп е попитал защо САЩ приемат имигранти от такива държави, които са "вонящи дупки". Говорител на Белия дом не отрече, че Тръмп е използвал фразата "вонящи дупки".

Демократичният сенатор от Илинойс Дик Дърбън и републиканецът от Южна Каролина Линдзи Греъм представиха план на Тръмп, в който е заложено орязване на визовата лотария наполовина и по искане на афроамериканската политическа организация Congressional Black Caucus останалите ще дойдат от африкански държави и страни от Карибите.

Друг източник подчерта, че езикът от двете страни по време на разговорите е бил нецензуриран.

Когато Дърбън споменал Хаити, Тръмп започнал да пита защо САЩ искат хора от Хаити и Африка, а не от държави като Норвегия.