От администацията на президента си измиха ръцете относно новите разкрития около секретаря на държавния глава - Пламен Узунов и за факта, че е подписал констултански договор с фирма на разследваните брата Бобокови, пише "Монитор".

Първоначално не коментираха казуса, а след това обясниха на запитване на "Телеграф медиа", че институцията няма отношение към въпросния консултантски договор. 

След като рано сутринта държавният глава Румен Радев се опита да нападне прокуратурата заради аферите на неговия секретар Пламен Узунов, сега от администрацията на президента излизат с нов залп срещу обвинението.

Ексклузивно! Масови обиски на адреси, свързани с Бобокови и Узунов!

Вместо да отговорят на конкретните въпроси дали Узнунов наистина е лобирал за посланически назначения и относно консултантските договори с фирми на братя Бобокови, от пресофиса на Радев информират, че президентът издава указ за назначаване на дипломатически представители в чужбина по предложение на изпълнителната власт в съответствие с Конституцията и Закона за дипломатическата служба.

В становището по казуса, след множеството запитвания на медиите, от там допълват следното: "Държавният глава очаква реални действия от страна на прокуратурата за разследване на търговия с влияние, а не показни акции, с които се подменя общественият интерес.

Случаите на колосални злоупотреби с публични средства, обществени поръчки, еврофондове, хазарт и ниското качество на строителството, все още очакват да попаднат в полезрението на прокуратурата".