След подаване на сигнал в полицията от собственик на охранителна фирма, че мъж в камуфлажна униформа и оръжие го е заплашвал, патрул от Шесто РУ отива на адреса на лицето, но при опита им да установят контакт с него. Той е открил огън с оръжие в апартамента си. 

Така е започнал инцидентът с барикадирания мъж в столичния квартал „Овча купел”, разкри директора на СДВР Георги Хаджиев, цитиран от bTV. 

Припомняме, че близо едно денонощие въоръжен мъж държа на нокти цял блок и полицията.

Според информацията от собственика на охранителната фирма, въпросният мъж е било на интервю за работа при него преди два месеца, но не е било одобрено, след което е започнало да изпраща до въпросния  бизнесмен съобщения със заплахи за убийство. 

Вечерта, когато е започнала обсадата, ръководството на СДВР е преценило, че е удачно на място да бъдат извикани психолози, които да преговарят с барикадиралия се, а поради напредването на времето е решено разговорите да продължат на другия ден. 

Полицията е имала информация, че в жилището освен барикадиралият се няма други хора, заяви комисар Хаджиев. Полицаите са били много внимателни, за да предотвратят влошаване на ситуацията и да не предизвикат мъжа да се самонарани. 

От последните минути: Командоси нахлуха в жилището на барикадиралия се мъж СНИМКА 

Днес около 12:00 часа е бил загубен контакт с лицето, ето защо е било решено да се предприемат действия по изваждането му от апартамента с помощта на специализирания отряд „Кобра”. 
Операцията е протекла нормално и това не е първият случай на такива действия, каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов. 

Екип на Спешна помощ е прегледал мъжа след изважднато от жилището му. Той е в добро състояние, не се налага да бъде хоспитализиран. 

Огромна трагедия преобърнала живота на барикадиралия се мъж от "Овча купел"

Той ще бъде задържан за 24 часа, а утре му бъде направен експертиза дали е способен да носи отговорност. Ако е способен, ще му бъде повдигнато обвинение за „закана за убийство”, заяви комисар Хаджиев. 

При извеждането на мъжа от жилището му е открит газов пистолет „Екол”, но той е заявил, че е имал и друг пистолет, който е хвърлил през терасата си. 

В момента полицията претърсва междублоковото пространство под балкона на мъжа, за този пистолет. „Трябва да проверим казаното от него, за да не го намери утре някое дете и да стане по-лошо”, каза заместник-диртекторът на СДВР Антон Златанов. 

Откритият газов пистолет не е докладван в СДВР в съответствие с уведомителния режим за този вид оръжие.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ