Отрицателни за COVID-19 са резултатите от 8-те проби, които бяха изследвани повторно в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести, съобщиха от ВМА.

Пробите са от Габрово и Плевен. Четири остават потвърдените случаи на коронавирус у нас.

Изследваните вчера проби - 27 във ВМА и 27 в лаборатория в Стара Загора, са отрицателни.

В Габрово положителните проби остават две. Към лабораторията в София бяха изпратени 140 проби и се очакват резултати от 47. Сред тях е и на 84-годишна жена от дома за възрастни хора в село Яворец, която e била в контакт със заразената 75-годишна жена.

В Габрово вече трети ден действат строги мерки срещу заразата. Към този момент върви дезинфекция на спирките на градския транспорт, на обществените сгради и в много учреждения. 

Състоянието на двамата пациенти с коронавирус в Плевен е добро, очакват се резултатите от 84 проби. Те са на контактните лица с двамата заразени мъже. 170 души в града са поставени под домашна карантина.

В Гърция има 11 нови случая на заразени с коронавирус, с което общият им брой става 84. В Албания новите случаи са 4, с което стават общо 6. В Босна и Херцеговина са 5, в Румъния - 17, в Северна Македония – 4,  в Сърбия – 2, от които един нов, а в Хърватия - 13.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!