Природозащитници алармираха в социалните мрежи, че строителството на ваканционни къщи в района на къмпинг „Арапя“ е възобновено. Обектът беше спрян в края на януари, след като бяха констатирани липса на ограда, информационни табели и неспазване на плана за безопасен труд, пише БГНЕС.
 
След отстраняване на нередностите от Община Царево са вдигнали забраната и строителството продължава. Според кмета на общината Георги Лапчев истинският проблем е липсата на общ устройствен план.
 
„И ние от осем години твърдим, че трябва да има ОУП, за да може на обществеността да е ясно и те да го виждат на картинка къде може и къде не може да има строителни дейности. Едва тогава всички онези твърдения от хора, които не смеят да си напишат имената официално, надявам се ще спрат да твърдят неистини.
 
На много други общини по морето няма общи устройствени планове затова и обществото вярва, че част от действията или дейностите са незаконни, а те всъщност отговарят на Закона за устройство на територията”, каза кметът на Община Царево Георги Лапчев.