Неописуемо е – това е ад. Навсякъде е изгоряло, не е останало нищо. Аз излязох по тъмно от къщата си, но сега като я видях, съм в шок. Това разказа за Нова тв Меликбер Хюсеин, която е оцеляла при взрива в Хитрино.
"Мислиш си дали оттук нататък можеш да живееш в тази къща. Дори да вложиш усилия и труд, е невъзможно. Моята къща е много близо. Последната черта беше точно пред моята врата. Огненото кълбо влезе и така излезе. Дъщеря ми, аз и мъжът ми оцеляхме - не мога да го повярвам. Ние спим при снахата, но не можем да сме там постоянно", добави жената.

Друга жителка, чийто мъж е спасявал хора, споделя, че трябва спешно да се върне в дома си, но не я пускат. "Искам да вляза в селото, за да си взема документи и пари. Имам планирана операция за сряда в частна клиника. Трябва да си взема епикризи и средствата, които 3 години събирахме", заяви Лили.

"По бельо излязохме, после мъжът ми се върна да се облече и да спасява хората. Падаха отломки, всичко хвърчеше. Децата ми са на 9 и 12 г – за тях беше ад. Ние вече няма да празнуваме празниците, ще се молим да не идва декември, за да не си спомняме този ад. За мен най-страшни бяха часовете, когато мъжът ми отиде да спасява хората, а аз чувах взривове, без да знам дали той е жив", добави тя.

Стефан, мъжът на Лили опитал да спаси своите приятели, но успял да спаси само тяхната малка дъщеричка. Извадили момичето изпод отломките.