Падналият сняг усложни обстановката в Западна България, в областите Кюстендил и Монтана. В шестте населени места останали без ток от вчера в област Монтана, община Чипровци електрозахранването вече е възстановено, съобщават от Министерството на извънредните ситуации.
В землището на село Студено буче, общ. Монтана спасителните екипи на МИС са изтеглили закъсал микробус и ТИР на пътя Враца – Вършец. В момента се работи по извличането на два ТИР-а, закъсали в района на главен път Е-79 до село Смоляновци, общ. Монтана. Образувала се е колона от чакащи автомобили.
Екипи на МИС от Монтана са отстранили паднали дървета на пътя Монтана – Чипровци, между селата Г. Церовене и Г. Геново, община Георги Дамяново.
Обстановката в Кюстендил е динамична. По данни на Ситуационния център на МИС към 6 часа тази сутрин без електрозхранване бяха три населени места. Поради продължаващия снеговалеж към 12.30 часа днес се е увеличили броя на населените места без ток в Кюстендилско. В община Невестино те са 24, а в община Трекляно 19.
Екипи на МИС от Кюстендил работят по отстраняване на паднали дървета и клони в района на автоагарата в града, Цирковата площадка, църквата „Св. Мина” и ул. „Неофит Бозвели” № 29.
Екип от териториалната дирекция на МИС във Видин е извлякъл аварирал ТИР на главен път Е-79, в землището на село Бела, общ. Димово.
Пътищата са проходими до всички населени места в страната, но пътната обстановка е усложнена. Към този момент няма данни за прекъснати телефонни връзки и водоснабдяване.
Териториалните дирекции на Министерството на извънредните ситуации са в постояннна готовност за реагиране. Към момента в Ситуационния център на МИС няма увеличаване на сигналите, вследствие на усложнената метеорологична обстановка. /БЛИЦ