"Топлофикация-София" продължава да включва отоплението в сградите по предварително обявения график, съобщи изпълнителният директор Петко Милевски.
Болници, детски градини и училища бяха включени в понеделник, а от днес започна включването по предварително обявения график, каза той. В рамките на 7 работни дни ще се включва отоплението на жилищни, административни и стопански сгради. Последни ще бъдат длъжниците.

След среща в централата на "Булгаргаз" Милевски заяви, че разговорите за обезпечаването на "Топлофикация"-София със синьо гориво продължават. Той посочи, че доставката на газ за зимния период е обвързана с едно условие - покриване на дълговете на топлофикационното дружество.
С днешната фактура "Топлофикация-София" дължи на "Булгаргаз" 78 млн. лева, съобщи Милевски.
На въпрос дали ще има достатъчно газ, за да бъдат снабдени с топлоенергия всички абонати на дружеството, Милевски отговори, че се надява София да бъде топла през зимата. Той посочи, че при сегашните температури количеството газ, което получава "Топлофикация-София", е достатъчно за осигуряване на отопление на абонатите.
По -рано Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ предупреди, че ще санкционира Топлофикация, ако тя не си изпълни задължението по лиценза да осигури топлоснабдяване на всичките абонати. По закон глобата може да достигне 1 милион лева.

Промяна на цената на парното ще има най-рано от януари. Има вероятност поскъпването да е по-малко от предварително обявените 12 %, тъй като се очаква цените на природния газ да паднат, съобщи заместник-предеседателя на ДЕКВР Валентин Кирчев. /БЛИЦ