Журналистът Румен Георгиев пое по стълбата към небето и вечността на 57 г. Той е автор на стихосбирката "На словото краят…“ и на романа "Пътят на Вениамин", съобщава "Марица".

Румен Георгиев, с творчески псевдоним Русин, е роден през 1963 г. в Димитровград. През `81-ва завършва спортното училище "Стефан Караджа“ в Хасково, а след редовната си военна служба се дипломира по специалността българска филология в шуменския университет "Епископ Константин Преславски“.


Работил и е във вестниците "Димитровградска правда“, "Хасковска трибуна“, "Шипка", "Дебати", "Кой си ти?", "Супер 7", "Новинар". Публикували са го в "Народна младеж", "Литературен вестник", "Пулс", в алманасите "Юг", "Хоризонт" и "Янтра".

Печелил е наградата за поезия на списание "Родна реч". Негови творби са включени в изданието "Страница" на Гьоте институт.

В медийния бранш е бил още съсобственик и главен редактор на списанието "Тийнейджър 2000", а също и творчески шеф на списанието „Трето око“.


През 1997-а Румен Георгиев пое към Гърция на 15-годишен гурбет. Живял е в Патра и Каламата.

Там едновременно е работил като хамалин във фабрика за алкохол и гробар. Бил е моряк и градинар в хотел-ресторант. В южната ни съседка 2 години и половина е и главен редактор на вестник "Български глас" – издание за нашенците в Гърция и Кипър.

Преди 6 г. Румен написа това:

Човекът е шепичка сняг – 
Светулчица върху пръстта. 
На пролет ще я докосне слънцето 
и ще напои малко петънце – 
сред тайнството се раждат цветя.

Поклонението бе днес от 15.30 ч. в новия гробищен парк на Димитровград.