Попълнете търсена ключова дума или фраза

Почина доайенът на БГ журналистиката в Чикаго

https://blitz.bg/svyat/pochina-doayent-na-bg-zhurnalistikata-v-chikago_news782625.html Blitz.bg

Климент Величков донесе от България не само над 35 годишен опит на професионалист в областта на журналистиката, но и мисията на журналист, чиято почтеност и морал е рядко срещано явление

Чикаго, САЩ 21 Ноем. 2020, 08:00 2066 прочита 0 коментара

Почина един от доайените на българската журналистика в Чикаго и САЩ Климент Величков, пише BG VOICE.

Той идва в Съединените щати преди 20 години.

„Той донесе от България не само над 35 годишен опит на професионалист в областта на журналистиката, но и мисията на журналист, чиято почтеност и морал е рядко срещано явление в днешния комерсиализиран свят, където медиите често са средство за печелене на пари , а не утвърждаване на общочовешки ценности.“, написа за него близката му приятелка художничката Кина Бъговска.

Започнал да работи като журналист през 70-те години Климент Величков става главен редактор на в-к „Старт” в България, а по-късно на „Старт” в Чикаго. Работи в „Народен спорт” и „7 Дни Спорт”.


Той е и първият главен редактор на в-к „България” в Чикаго.

По късно като главен редактор издава и пише двата вестника „България 21 век ‘ и Старт”.

До края остава като журналист на вестник „България сега”. Главен редактор и създател е също на аризонския вестник „Български Хоризонт”.

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам