Попълнете търсена ключова дума или фраза

Румен Радев за Максим Минчев: Българската журналистика загуби голям човек и професионалист

https://blitz.bg/obshtestvo/rumen-radev-za-maksim-minchev-blgarskata-zhurnalistika-zagubi-golyam-chovek-i-profesionalist_news781455.html Blitz.bg

Той ще бъде запомнен с богатата си ерудиция, широкия си кръгозор и сърдечността си

София, България 15 Ноем. 2020, 16:07 419 прочита 3 коментара

"Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек и професионалист със значим принос за развитието на агенционната журналистика в България."

Това гласи част от съобщението на президента Румен Радев, който изразява съболезнования на семейството и близките на Максим Минчев, общественик, журналист и генерален директор на Българската телеграфна агенция.


Почина генералният директор на БТА

"Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек и професионалист със значим принос за развитието на агенционната журналистика в България.

Той ще бъде запомнен с богатата си ерудиция, широкия си кръгозор и сърдечността си", заявява в писмото си държавният глава.

Президентът подчертава, че през годините Максим Минчев е успял да преведе БТА през труден за медията период, да внесе спокойствие сред журналистите и да сплоти колектива, както и да допринесе за популяризирането на агенцията и за развитието на нови инициативи.

"Благодарение на неговия принос, добрите традиции в БТА бяха надградени със съвременни стандарти на модерната агенционна журналистика", допълва Румен Радев.

По думите му доказателство за неговите усилия е изборът на Максим Минчев през 2016 г. за генерален секретар на Световния съвет на информационните агенции, за президент на Асоциацията на информационните агенции от Балканите и Югоизточна Европа и на Асоциацията на информационните агенции от Черноморския регион.

"Максим Минчев ще остане запомнен не само като журналист с голям опит, но и като автор на книги и страстен любител на фотографията.

Той обичаше живота, подхождаше с любопитство към света и с професионализъм към работата си", заявява още държавният глава в писмото си до семейството и близките на Максим Минчев.

3 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам