Провалилият се правосъден министър и сламен лидер на „Дай, България” Христо Иванов отново бе активиран да брани интересите на покровителстващите го олигарси, пише "Телеграф".

За пореден път в съботния ден той бе изпратен да занимава хората с празните си приказки и обвинения срещу прокуратура, и то не къде да е, а в спонсорираната от Българския Мадоф телевизия BiT, пред опулените физиономии на скандалните протестърки Силвия Великова и Полина Паунова, които, разбира се, му спестиха всички неудобни въпроси и го оставиха на воля близо 25 мин. да изрецитира спуснатите му отгоре опорни точки.

Видимо уплашен от внесената от Йордан Цонев, Делян Пеевски и Хамид Хамид поправка в Закона за банковата несъстоятелност, той за пореден път преповтори тезата, която върти като изтъркана плоча, че поправката, изготвена от тримата депутати, била точно обратното на това, което вносителите твърдели. Всъщност причината за непрестанните атаки от страна на Иванов и аверите му срещу поправката е, че с новите текстове ще се даде инструмент в ръцете на синдиците на КТБ, с който да спрат вторичното разграбване на активите на банката от Българския Мадоф Цветан Василев и аверите му.

Те ще трябва да върнат всички заграбени активи в масата по несъстоятелност на банката и така ще секне кранчето за финансиране на всичките им слуги и медийни бухалки. Именно Прокопиев и неговият покровител Драгалевския лаборант Иван Костов, който му даде на тепсия „Каолин” и „Дамяница”, са тези, които инсталираха грантовия барон Христо Иванов, начело на „Дай, България”, с едничката цел – да поставят своите марионетки във властта, за да избягат от българското правосъдие. Връзка между Прокопиев и Иванов има и по друга линия - майката и бащата на Прокопиев са били от ДС, а Иванов е потомък на кървавочервения род Бойкикеви, макар че го крие. Вече не се подписва като Бойкикев, което преди време правеше в различни издания.Факт е и че лидерът на “Дай, България” се е превърнал в щатен служител на кабеларката BiT, като това е видимо от честите му изяви в ефира й. Справка на сайта сочи, че само за 5 месеца има повече от 10 гостувания в различни предавания, което значи, че средно 2 пъти месечно той бива активиран от Българския Мадоф и от Прокопиев, който явно му е спуснал и на него норматив за фалшиви новини. Иванов чинно рецитира заучените опорни точки, дадени му от задкулисието.