Бивша детска учителка от сeло Баланово, община Дупница, Райка Павлова, вместо да посреща гости за именния си ден, вчера почистваше остатъците от пожар, разразил се в неделя около 17,00 ч. в дома й.

Близки и роднини вчера помагаха да се почистят отломките от обзавеждането, останали след пожара. Огънят лумнал след късо съединение в електрическата инсталация от пералня в кухнята.

Съпругът на Райка – Кирил, бил в кухнята в момента на аварията, която предизвикала пожара, и се втурнал да спира тока и да гаси пламналата покъщнина. Огнените езици са опърлили косата и веждите му, докато се опитвал да спре огъня. Някой от съседите се обадил на тел. 112 и на място пристигнали два пожарни автомобила.

Пристигнал и лекарски екип, който оказал първа помощ на място на К. Павлов, който се обгазил от пушека в къщата.

От кухнята огънят се пренесъл и в останалите стаи. Изгоряла е цялата покъщнина и част от покрива, коментират местни жители.

На приземния етаж семейство Павлови имат хранителен  магазин. В него няма много поражения от пожара, тъй като съседи са успели да покрият хранителните продукти с найлон. С кофи е изхвърлена водата от магазина, която се събрала при гасенето на пожара от огнеборците. Опожарената къща не е застрахована, съобщиха близки до семейството.

Въпреки пожара вчера магазинът е работил.

Семейство Райка и Кирил Павлови имат две деца -син и дъщеря, които са семейни и имат къщи в селото. Дъщерята е на гурбет в Италия, а синът живее в Дупница.

Райка е работела като детска учителка в селската детска градина, която вече не съществува, а Кирил е бивш работник в ТЕЦ “Бобов дол”. Двамата вече са пенсионери.