Крадци задигнаха лекия автомобил БМВ на 25-годишния благоевградчанин Филип Пачавуров-Фирата. В неделя вечерта той паркирал колата си пред блок 35 в кв. „Ален мак“ и повече не я видял. Колата е открадната между полунощ и 6.00 часа сутринта, пише "Струма".

„Последно мой познат видял беемвето вечерта към 24.00 часа. В понеделник към 6.00 часа тръгнах да излизам от нас и го нямаше пред блока. Това е първата кола, лично моя, която карам от една година. БМВ-то е произведено през 2007 г., купих го за 13 000 лв., има „Каско“, но не знам дали ще покрие щетите”, обясни младият благоевградчанин. Той подал веднага сигнал в полицията и се надява колата му да бъде открита. Вчера пусна гневно съобщение и на профила си във Фейсбук за откраднатото беемве, с апел да се споделя от повече хора и да видят всички в каква мафиотска държава живеем.

Филип Пачавуров учи магистратура по финанси в Югозападния университет. Спортува активно, в миналото е играл в отбора на село Боровец, но сега рита повече за удоволствие. Продължава да се занимава като любител и е организатор на аматьорската лига по минифутбол. На последните местни избори участва в листата за общински съветници на коалиция „Заедно за Благоевград“ на Радослав Тасков.

През последните седмици зачестиха кражбите на беемвета. Наскоро бе задигнат лек автомобил от същата марка в кв. „Запад“, млад благоевградчанин от същия квартал остана без чисто новия си автомобил БМВ Х5, който закупил след работа в чужбина. Според криминалисти спецове по автокражбите са пернишките бригади, които бързо разфасоват плячката и я продават за части в автокъщите.


Полицейската статистика за разкриваемостта на извършителите не е оптимистична. Една от малкото присъди бе постановена миналата седмица в Районен съд – Благоевград на двама автоджамбази рецидивисти, които бяха осъдени за серийни кражби на 6 коли в Благоевград, извършени преди години.