Не разбрах в какво се състои триумфът на Бойко Борисов във външната политика. Това заяви в сутрешния блок на bTV евродепутатът Петър Курумбашев.
При разговорите на премиера с френския президент Еманюел Макрон по-скоро видях отстъпление в националния интерес по темата с командированите работници. Тази мярка очевидно ограничава европейската директива за свободното движение на хора, стоки и услуги.

Опасявам се, че Макрон се опитва да решава вътрешнополитически проблеми с опити да действа през правото на Еврoпейския съюз. Това очевидно не е в интерес на редица страни от Централна и Източна Европа, включително и България, заяви Курумбашев.

Можем да попитаме френския президент защо, след като е толкова загрижен за командированите българи в държави от Европейския съюз, френските компании в България не плащат същите заплати на работниците, като на служителите си във Франция, добави евродепутатът.

Не виждам, ако подкрепим Франция за командированите работници, това да ни се върне като подкрепа за Шенген и Еврозоната. Там или сме изпълнили изискванията за членство, или не сме ги изпълнили.

С това посещение успяхме да си издействаме само няколко снимки по морето, коментира Петър Курумбашев. По думите му кабинетът "Борисов 3" не се различава по никакъв начин от предишните две правителства. "Борисов 3" е правителство на статуквото.

Не виждам да се правят никакви реформи, още повече, че в кабинета има хора с опит. Все пак искам да поздравя правителството за сключването на договора за добросъседство с Македония. Това е една добра стъпка, смята социалистът.