Посредник от арабски произход взима пари, за да урежда мигранти с документи, даващи им право да пребивават у нас. Това твърди в сигнал до БЛИЦ Петър Низамов - Перата.
"Запознайте се със Зуаулах Зиалуах от Пакистан. Той е терорист и живее сред вас в София като клет бежанец. От консулски отношения към Външно министерство са получили доклад, че лицето се занимава с тероризъм, трафик на наркотици и притежание на нелегално оръжие и боеприпаси, придружено от заповед да не му се дава право на пребиваване", твърди Низамов.
 
Според него Зиалуах е успял да се уреди с документ и право да пребивава в България една година.


 
"Той се е свързал с Мишо-арабин,осигуряващ право на пребиваване на всеки срещу 600 - 5000 евро и е свръзка между горните етажи на СДВР, сектор "Миграция" и нелегалните мигранти за предаване на подкупи за издаване на неоснователни и неприсъствени документи за пребиваване", казва още Петър Низамов.
 
За утре е насрочен "митинг - чистка" срещу мигрантите. Както БЛИЦ писа, той ще започне от 20 часа на площад "Св. Неделя". Сред исканията на протестиращите е залегнало да се изгради стена по границата, да се обискират джамиите и да бъдат преразгледани всички документи и производства по издаване на документи за право на убежище или пребиваване от 2012г. до сега.
 
Освен в София протести срещу бежанците ще има в Бургас и Велико Търново.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ