След участието на министър Комитова вчера в предаването "Денят започва", днес чуваме и мнението на фирмите. По темата какво разплаща и какво дължи държавата на "Автомагистрали" - Черно море вчера тя заяви: "Ние обещахме във връзка с някои административни неуредици, във връзка с някои проблеми, които те имат с договора, наддоговорени суми и прочие, загубихме повече време отколкото предполагахме, но от вчера тези пари вървят към "Автомагистрали - Черно море", надявам се днес те да си ги получат", предава БНТ.

Своето мнение по темата чрез онлайн връзка в "Денят започва" днес изрази Петя Стоянова от "Автомагистрали" - Черно море, като обяви, че днес протести няма да има, но протестната и стачна готовност остава.

Тя обясни, че днешният протест е бил по повод обещанието до 8 октомври "Автомагистрали" - Черно море да получат 9 млн. и 200 000, което е 1/4 от дължимата сума. "Това не се случи. Нямахме и никаква форма на комуникация." Тя подчерта, че по техния договор няма наддоговорени суми и в този смисъл изказването на Виолета Комитова не отговаря на истината.

Стоянова допълни, че техният договор е за 65 млн. и те не са надхвърлили тази сума. До момента по сметките са преведени 9 млн. и 200 000. Тя допълни, че от февруари до вчерашна дата е имало и частични, междинни плащания. Остава да бъдат преведени 28 млн.

Петя Стоянова подчерта, че в договора ясно са указани гаранционните срокове и е съобразена с нормативните изисквания за този вид обекти, като по този начин опроверга изказването на Комитова, според която гаранции няма.

Тя каза още, че остават в протестна готовност, защото не е ясно по какъв начин ще си получат парите.