За съжаление, българинът под политика разбира хладилника. Ние като щрауса в пясъка сме заровили главите си във фризерите и казваме – тука има, тука нема. Това каза писателят Христо Стоянов пред БНР.

„Първият човек, който замеря герба с яйца, риба и т.н. би трябвало да бъде с белезници вкаран в затвора. Има член в Наказателния кодекс за гавра с националните символи. Това е гербът на Република България, те замерят герба, те се намятат като с чаршаф след първа брачна нощ с националния флаг на България“, коментира Стоянов.


Христо Стоянов

„70 дни може да протестира абсолютно всеки. Това е тълпа“, смята Христо Стоянов.

„Те са се превърнали в тълпа и поради липса на адекватни водачи – защото не мога да кажа, че хора като Хаджигенов или Минеков са адекватни водачи – тези хора нямат визия за нещата. Това, че някой протестира – детето също протестира, ако майка му не го накърми в определен час, но само ще кърмим ли? Те в кърмаческа възраст ли са тези хора, тази тълпа в кърмаческа възраст ли е?“, пита писателят.

Стоянов смята, че Бойко Борисов е реагирал „много адекватно“.

„Бойко Борисов показа, че те са глупците и няма смисъл да се спори с тях. Не можеш да спориш с глупостта.“

Христо Стоянов прогнозира, че с идването на зимата страстите на протестърите полека-лека ще се поохладят:

„Протестите стават по-рехави и по-рехави и ще стават по-рехави, защото срещу себе си имат човек, който наистина знае какво иска. Няма за какво да се протестира. Ние искаме нещата да станат с вълшебна пръчица, но те не стават с вълшебна пръчица. Те стават с включване на аз-а, на собственото ни можене.“