Писателят Христо Стоянов е потресен от гаврата, която е забелязал на протестите с българското знаме. Той е написал силен статус в социалната мрежа фейсбук. Ето какво пише Стоянов в своя коментар, озаглавен "Да обърнеш знамето":

Дали е съзнателно, или е от незнание - не знам. По-скоро е от незнание. Което е по-опасно от съзнателното обръщане на цветовете на знамето. Сигурно е от незнание, защото дамата е наметната с него - поради липса на първи брачни нощи размятаме националното знаме като чаршаф.

След първа брачна нощ сме японци - кръвта от разкъсания химен е по средата на чаршафа. Досущ като японското знаме. И само от размера зависи дали бившата до вчера девойка не е присвила очи и на другия ден - като японка. Но за нашето си знаме.

Тя се е наметнала с Националния ни символ с бялото надолу. Ама пък и какво и пука - и без това знамето е отзад - покрива задника. Националният флаг като символ. Като маска. Като нещо, което варди задните части - от уроки някои, други - защото не са за гледане.

Не е за гледане нещо, с което си обявил война на държавата. Нещо, което е обявило война на държавата... Задници...", пише той.