Нафиркан до козирката водач на Мерцедес Е200 се озова директно в ареста, след като отнесе вратата на патрулка по изключително нелеп начин в Бургас. Това пише "Флагман".


Униформени от Четвърто РУ в града опитали да спрат автомобила около 23:50 ч. на бул. „Захари Стоянов“, след като видели подозрителното му повдение на пътя. Водачът – 25-годишен младеж от шуменското с. Борци – обаче имал други намерения. Той директно подминал патрулната кола, която от своя страна пък се втурнала да го преследва в посока ул. „Ал. Г. Коджакафалията“ в жк „Меден рудник“.

Екшънът като от „Бързи и яростни“ продлъжил няколко минути – докато 25-годишният шуменец разбрал, че няма да може да се измъкне от ченгетата. Той спрял Мерцедеса си край пътя, а патрулката с пуснати сирени паркирала плътно зад него.

При спирането младежът излязъл от колата с вдигнати ръце, предавайки се на властите, но... забравил да дръпне ръчната спирачка. Мерцедесът пък бавно потеглил на собствен ход към патрулката – джип Грейт Уол, като се насочил към предната й дясна врата и буквално я отнесъл.

Този скеч, напомнящ на комедиен филм от миналия век, обаче не попречил на професионализма на полицаите, които въпреки всичко действали протоколно. Последвала проверка с дрегер, която окончателно дала обяснение за поведението на младежа. Апаратът отчел 1.83 промила – количество, равняващо се на близо половин литър твърд алкохол. 

Водачът на Мерцедеса е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.