Обвиняемият бизнесмен Пламен Бобоков заяви в телевизионно интервю, че съжалява затова, че дал кодовете на телефоните си на разследващите и категорично призна за скандалните СМС-и, които си е писал със секретаря на президента Пламен Узунов.

Да, абсолютно потвърждавам. Не виждам нищо позорно в това,че общувам с държавната администрация, допълни Бобоков. Той нападна и прокуратурата и главния прокурор Иван Гешев, затова че разпространявали лъжи по негов адрес и брутално втълпявайки инсинуации. За решението на ВАС не отговори, а зададе въпрос какво се случва и отново се върна към темата за кораба Бадр. Той заяви, че с Узунов били "нормални приятели", а не семейни, отбелязва "Монитор".

"Граждански дълг е, ако имаш възможност винаги да оказваш съдействие на стойностни хора, да бъдат забелязани. Това не е укоримо", заяви Бобоков по повод лобирането за прокурор на Русе и за дипломатите и посланиците, които лъснаха от скандалните чатове. "Препоръчваш хора, ако стават стават, ако не-не.

Това минава през МС и президентската институция. Не виждам нищо укоримо. За случая с Ненов - изключителен патриот. Да, съден е, изтърпява си наказанията, да осъден е, но той има право на акт на милосърдие. За прокурора от Русе-не не съм искал, единственото, което исках да му дадат възможност", призна обвиняемият Бобоков.
 

На въпрос какви са отношенията му с друг обвиняем -Васил Божков, който завлече 700 млн. лв. от хазната и се укри в Дубай, русенският бизнесмен заяви, че са добри.

"По-миналата година бяхме с Божков на яхта, посрещахме Джулай морнинг. Никога не сме имали общ бизнес, а общи кръгове на интереси, ходили сме 2-3 пъти за по 1 седмица на почивка", призна Бобоков.

Изведнъж той се обясни в любов на жена си, която също се вижда на снимките и намекна, че някой я заливал с помия, без да влиза в подробности. Не пропусна обаче да похвали жената на Ел Чапо - Елена Динева, която била върховна домакиня. 

Голямата ми битка е сега е брат ми да излезе. Не може да стои затворен като наркоман или наркопласьор и разни криминални типове, приключи Бобоков и не скри, че е помогнал на поне 30 души да станат милионери. Как обаче, това не стана ясно.