За мен с едно решение ВКС наруши баланса между трите власти. Въпросът е, че законодателят беше пределно ясен. Прекратяването на производтсво срещу определено лице, не е пречка за предявяването на иск, а сега се казват, че е . Монтескьо е казал, че има 3 власти и те не трябва да се месят една в друга. Едната власт тълкува закона, не по начина, по който трябва, каза в предаването „Беновска пита” по Канал 3, Пламен Георгиев относно промените на антикорупционния закон, касаещи отнемането на незаконно придобитото имущество.

Прекратяват се производства срещу лица за огромни суми, а не е редно. До тук сме установили, че това касае 20 лица, за повече от 22 милиона. Говорим за лица замесени в пране на пари. С това тълкувателно решение, че  съдът обвърза гражданската конфискация с производството, сега се прекратяват производства срещу тези 20 лица. Те са обществено познати, единият от тях е Христо Бисеров, а другите са замесени в отвличания. Аз преки доказателства нямам. Води проверки срещу над 300 лица за огромни размери, Прокопиев е едно от лицата, както и Цветан Василев, Трайчо Трайков, това са лица за които сме внесли иск за иззимане. Всички, които не могат да си докажат доходите, трябва да им бъдат иззимани те. Проверяваме и Баневи, каза още шефът на КПКОНПИ .

Да, Лозан Панов, има проверка. Беше поканен да даде своите разяснения и да обясни защо се е получило несъответствие между доходите му и декларираните такива. Не знам каква е сумата. Поканихме го, но той публично отказа като заяви, че се месим в неговата независимост, при положение, че ние трябва да разберем. Не можем да направим нищо ако лицата, които извикаме, не искат да дойдат. Това ни е първият отказ, до сега, никой не ни е отказвал. Странно за нас беше и през медиите, категоричен беше Пламен Георгиев.

Не е редно ВКС да променя така законодателните решения. Законодателят казва, такава беше волята ни през 2012, такава е и сега. Дай боже и президента да не наложи вето, защото ще се спасят повече лица, каза още Георгиев