Знае ли какво прави за втори ден зам.-областният управител Асен Бонджев, който е представителят на държавата и Румен Радев, отговарящ за отбраната, сигурността и транспорта в Бургаска област? След като вчера поведе шествието с мегафон в ръка, днес той еднолично затвори ул. „Цар Петър“ и отново се появи сред протестиращите като един от тях.

Бонджев очакваше протеста, застанал мирно на осевата линия на затворената изключително натоварена пътна артерия, уточнява Флагман.бг. Той обяви, че все още е зам.-областен управител, този пост не го бил искал, но му го предложили. Факт е обаче, че не е и отказал, а след като усеща себе си като протестиращ, би следвало да подаде оставката си или най-малкото – да си пусне отпуск.

„Все още съм зам.-областен управител, но аз съм част от вас, решението беше мое да сляза тук. Мога да стоя горе и да чакам нещо. Сега стоя тук и ги приветствам“, изказа се многозначително пред журналистите г-н Асен Бонджев.

Действията на зам.-губернатора обаче за втори ден хвърлят в недоумение правоохранителните органи, които де факто са на подчинение на представителите на изпълнителната власт в държавата и са длъжни да ги бранят в подобни ситуации. И най-важния куриоз - ако на протеста се стигне до хаос и безредици, те са длъжни да реагират, но представителят на държавата може да им нареди друго...

Асен Бонджев бе назначен за зам.-областен управител от служебния министър Стефан Янев през юни т.г. – вероятно като награда за продължителната му еднолична стачка с мегафон през цялото лято на 2020 г.