Сигнал на будна пловдивчанка, която повдига много интересен въпрос относно паркирането в пловдивския квартал "Капана", пише Пловдив24. Ето за какво точно става въпрос:

Здравейте, пиша Ви във връзка с проблем в центъра на града, за който явно никой не е отговорен. Както е известно кв. Капана е "Зелена зона" и се паркира с пропуск, но тъй като все още няма работещи бариери (без причина и обяснение от общината, но това е друга тема) в зоната редовно има толкова много коли без пропуск, че е чист късмет да се паркира.

От "Общинска охрана" идват и лепват по някоя глоба при подаване на сигнал, но се оказва, че на коли с чужда регистрация фишове не лепят, защото нямало как да си съберат вземанията. 

Под табелата за "Зелена зона" обаче има друга табела, на която пише, че на нарушителите се поставя скоба... Да ама не, на посочения телефон ми обясниха, че скоби слагат само на "Синя зона", а защо телефонът им е изписан на табелата не е ясно.

 Дадоха ми телефона на ОП "Паркиране и репатриране", но и не отговаряли за "Зелената зона" и ми казаха да търся Общинска охрана, на които вече бях звъняла. 

Оказва се че, когато българинът отиде в чужбина му съдират кожата, а за паркинги и глоби за всяко нарушение, а ние тук чужденците на аванта ги посрещаме.

Преди време подразнена отново от коли с чужда регистрация и без пропуск се питах да намеря някой да ги глоби, но ми отговориха директно, че "тях не знаят какво да ги правят"... 

За сравнение само ще дам София, където скоби се поставят на всички, а събирането на пари от скоби на фона на глобите от фишове сами може да сравните предполагам. Явно в община Пловдив нямат интерес да увеличават приходите от глоби и паркиране.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук