Малчугани разграбиха за минути най-дългия 20-метров белгийски шоколад, приготвен от майстори-сладкари .

Стотици се събраха рано сутринта на 5 октомври в парк "Каменица" в Пловдив за откриването на фестивала "Шоко Арт", където опитаха от сладкото изкушение, приготвено от майсторите на сладкарница "Попимони". 

Всяко от присъстващите деца получи блокче от шоколада. Минути преди това 20-метровото сладко изкушение бе наредено пред сцената на парка. То бе сглобен от 250 блокчета, ръчно изработени от млечен белгийски шоколад.

В него майсторите са вложили 6 кг шоколад, а приготвянето му отнело близо две седмици упорит труд, разказа Ели Тодева, собственик на сладкарници "Попиимони". 

Малки кулинари

След това заедно със специално участие на победителя от сезон 5 на Hell`s Kitchen - Станислав Иванов малчуганите влязоха в ролята на кулинари и приготвиха пред погледите на всички присъстващи шоколадови бонбони по иновативна рецепта.

Този фестивал на шоколада се превръща в традиция и забавлява малки и големи. Това е второто издание.

Програмата продължава през целия ден в парка, като на място са шатрите на много български фирми, предлагащи различни сладки изкушения. Шоколадовата обувка на Пепеляшка се разграбва от момиченцата, шоколадови динозаври, топки и кучетата от "Пес Патрул" пък са най-желани от момченцата.

Голяма шоколадова скулптура на мистър Хелоуин Спайдер краси една от шатрите. Любимият детски герой е изработен изцяло от шоколад. Той се спуска по паяжина от шоколад върху тикви. Сладката скулптура напомня за наближаващия празник Хелоуин.