Ядосана съм! Така коментира ситуацията, в която изпадна българката Магдалена Филипова - Ривърс, след като Великобритания отказа да й издаде статут на постоянен жител в страната.

Маги живее в страната от 19 години, омъжена е за британец и е създала две деца - 7-годишният Ной и Инди, която е на 18 месеца, разказва "Дейли мейл".

Българката заминава за Великобритания преди 19 години, за да учи в колежа Брадфийлд. След завършването му постъпва в университета в Нюкасъл, където получава висшето си образование. След това среща Матю, бъдещият си съпруг. С него са щастливо женени и имат две деца. 
 

Освен че е съпруга и майка Маги работи като съветник в област Южен Оксфордшир. Тя е член на кабинета за обществени услуги. 

Въпреки всичко обаче през май Великобритания й отказва промяна на временния й статут в постоянен. Доводът е, че Маги не притежава достатъчно документи от последните пет години.
 


Във връзка с Брекзит това я поставя в доста неприятна ситуация. На практика по този начин страната ограничава правата й и Маги не е равна с местните британци, уточнява "Петел".  

"Не се притеснявам. Ядосана съм, защото знам точно какви са последиците за мен от този отказ", коментира Маги. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!