Подсъдимият брадър Бат' Сали стана мъжки татко. Надявам се, че съдът ще ме оправдае, казва най-известният bg-циганин. Изобщо не ми харесва новия сезон на “Биг брадър”, заявява той, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Стара Загора.
Шоуто “Биг Брадър” произвежда скандали не само на екран, но и извън ефир. Пример за това е Стефан Кемалов - Бат* Сали, който е следствен по обвинения за незаконно притежаване на бойни патрони и за манифактура на винетни стикери-менте, пласиране на фалшиви шофьорски книжки и дипломи за основно образование. „Патроните” в сагата на първия ромски брадър гръмнаха на 25 януари т.г., когато полицаи разбиха нелегална печатница в казанлъшкото село Черганово и арестуваха на място собственика й Стоян Пашов, съпругата му Стефка и собственичката на къщата. После към „агитката” на арестантите се присъедини и именития ромски брадър, след като други цигани го натопиха, че осигурявал пазара на фалшивите винетки и дипломи.
Докато следственото дело вече девет месеца продължава да се мотае напред-назад из Казанлъшката районна прокуратура, на Бат* Сали взе че му се роди син, за което първи научи изданието на народа. То съвпадна и със старта на “Биг Брадър”.  

„Луд съм от радост! Син ми се роди! Не вървя, да знаеш - летя!”- възкликва пред кореспондентът на БЛИЦ в Стара Загора „ромската риалити перла”, докато чака в частна старозагорска АГ-клиника да изпишат жена му Емилия и новороденият му син Даниел. Бат* Сали се сдоби с наследник на 19-и септември. Бебето проплаква със секцио, въпреки че веднъж Емилия вече е раждала нормално преди три години малката Рая, която ги зарадвала след 11-годишно бездетие.
“Здраво, яко, право бебе имам! Три кила и половина се роди. Дълго е трийсет и един сантиметра. Всичко си има - пишка, пръсти… - всичко му е яко и е наред. Толкоз чакахме деца, а сега две имаме. Рая няма да расте сама. Много бяхме мераклии за втора рожба. Ама научих, че Емито е бременна четири дена, след като ме арестуваха на 25 януари. Четири дена прекарах в старозагорския арест на полицията. Съдът не щя да ме освободи след първите двайсет и четири часа. Но на 29 януари, който е сватбения ми ден, ме пусна. И на тази дата едно че ме пуснаха от ареста, ами и Емито ми направи голям подарък като ми каза, че е бременна. Голяма радост падна! А кажи ми, как Господ няма пръст тука? Има! Да знаеш, има! И да знаеш още едно нещо –
невинен съм!
Направо ми сринаха авторитета с туй нещо като ме арестуваха. Какво ли не писаха за мене вестниците. Ужас! Срам! Все черни работи вадят. Толкоз лошо… стига вече! Не може на един-двама циганина да се вярва. Само дето по физиономия ги познавам, а пък те рекли, че аз съм ги бил пратил в оная печатница. Хич не ги познавам тези цигани и не съм ги виждал после. Какво има с тях да си приказвам? На акъла ли са ми?! Обаче делото ми не се внася още в съда, защото, да знаеш, че те нямат доказателства. Ама виж, за патроните - дело ще има. Кога, обаче, не знам! Аз си имам ловна пушка, пистолет „Макаров” имам. Законно си ги притежавам. Всичко - точно. Документи за тях си имам. Имам и специална огнеупорна каса, в която ги крия, както си е по закон и ред. Виж, само дето малко повечко патрони имаше в касата.
Ама аз си признах!
Като дойдоха да ми правят обиска, доброволно предадох ключовете на касата и докато отваряха полицаите, си им казах, че вътре има малко повече патрони, отколкото е разрешено. Значи, оказал съм съдействие на разследващите органи. Колко повече патрони имаше ли? Ами... към 130. Това е. К*во да направя? Наистина, малко повечко са, ама нали си признах?!”, „оправдава” се Бат` Сали, който е сигурен че съдът щял да го оправдае.
Не пропускаме да го попитаме и за новостартиралия, 4-ти сезон на “Биг Брадър: “Да знаеш, никак не ми харесва туй, дето го гледам сега в “Биг Брадър 4”. Още като почнеш от влизането на жените вътре съм разочарован. Толкоз жени на едно място? Да, разбирам! Ама, нали няма начин да не бъка от интрижки и интриги?! Пред кого ще ги разиграват жените, като сега ги разделиха с мъжете? В това е номера - жените да си показват номерата, мурафетите, да къдрят интригите пред силния пол, не просто ей така, за идеята само. Ама, не знам! Ще видим по-нататък какво са замислили продуцентите. За сега обаче хич не ми харесва този „Биг Брадър”, заявява още Бат* Сали. / Керка Хубенова, БЛИЦ