Изхвърленият от морето труп на мъж край село Тюленово е погребан служебно, съобщава Topnovini.bg. ДНК трябва да докаже дали той е на е от някой от изчезналите в началото на декември миналата година двама рибари от Дуранкулак.
Служебното погребение е извършено с разрешение на прокуратурата, след като досега трупът не е бил идентифициран.
 

Припомняме, че бе потвърдено само, че трупът е на мъж.
 
Престоял е дълго време в морето. Състоянието му не позволяваше да бъде идентифициран, както и зъбният статус. Поради това е разпоредено да се направи ДНК експертиза, за да се установи дали трупът е на един от двамата изчезнали рибари от Дуранкулак.
 
Тъй като има голяма вероятност това да е така, е решено тялото да бъде погребано в Дуранкулак, за да не се налага евентуална ексхумация.
 
29-годишният Галин Тодоров и 49-годишният Коста Мянков изчезнаха на 19 декември 2016 г. Те влезли в морето около 13,30 часа, за да приберат риболовното си оборудване. Сигнал за изчезването им бе подаден същия ден в 19 часа. В спасителната акция тогава се включиха катери, екипаж на хеликоптер "Пантер" от състава на Военноморските сили, местни рибари, доброволци от Шабла, Дуранкулак и Тюленово. На 22 декември издирването на Галин Тодоров и Коста Мянков бе прекратено.
 
На 26 декември лодката им бе намерена от колеги на рибарите, които отново влезли в морето, за да ги издирват. Натъкнаха се на нея на 2,5 километра източно от Дуранкулак и на дълбочина 15 метра. Проведеното от екип от водолази на Военно-морските сили обследване на района в диаметър от 100 метра обаче не даде резултат и телата на рибарите не бяха открити.