Политологът Станислав Бачев направи доста стряскящ коментар за България, нейното „розово“ бъдеще и спорните действия на власта през последните дни. НЕ пропусна и последствията от тях.

Ето какво написа Бачев във фейсбук:

Точката на възврат вече е премината. От този момент нататък България ще бъде третирана по съвсем различен начин, когато се договаря подялбата, която предстои. Напълно заслужено.

Няма нито един случаен ход в процеса на задълбочаване на нашето участие във войната. Крайната цел е една и тя предстои. Последните две години са спирала от задълбочаване и съзнателно търсене на конфликт с Руската федерация.

Безумие

Започна на икономическо и военно-техническо ниво, премина през дипломатическото безумие по изгонване на руските дипломати и технически персонал, предоставянето на собствената територия за чужди военни цели до кулминацията на настоящето - късането на духовната връзка.

Тук е истинската дълбочина, защото по този начин България се отрича не само от своята историческа роля в духовността и културата, която толкова ревностно търсехме да ни се признава. Но по-лошо, ние сами се отричаме от фигурата на майката.

В момента България отрича своя цивилзационен принос спрямо другите държави. Но това е закономерност, която беше време да бъде проявена - когато не знаеш кой си, когато загубиш връзката с миналото обричаш бъдещето.

Посягането на духовните лица на Руската църква е удар по себе си. Това е проявление на собствените национални комплекси.

В това натрупвано престъпление няма невинни, това включва и част от народа, който стана съучастник на безродниците, които го управляват, защото допуска всеки път да бъде подлъгван с предварително планирани акции за отвличане на вниманието, докато се играе голямата игра.

Национален тумор

Българската политическа прослойка е духовен и национален тумор, който се е разпрострял по цялото тяло на тази катастрофирала държава.

Но това не е краят. Ако САЩ и Русия не се разберат през тази есен то ще предстои ескалация. Така или иначе вече Украйна е държава в минало време, ще дойде момент, в който Запада ще признае загубата там. Но признавайки я, може да изведе противопоставянето в следващата буферна линия.

И ако си мислите, че духовният крах няма да има материални проявления трябва да сте най-големите наивници. Докато късаме духовните връзки с Русия в същото време се организират двете дивизии с чужди военни до Ямбол. Тепърва ще се разбере дали България е една от точките, откъдето тръгват безпилотни апарати. Тепърва ще се разбира и нашата действителна икономическа катастрофа.

Малцинство

България беше вкарана ударно и против нашата собствена същност в истинския мащаб на този световен конфликт, а той е духовно-цивилизационен.

Фанатизираното управляващо малцинство очевидно живее с представата, че България ще остане дълбоко вкопана в настоящата сфера на влияние, с идеята че това ще ги запази. Те вече са пътници. Ще се плати кървава цена. Историята го е показала, ще го покаже пак, но сметката този път ще бъде по-тежка за плащане.

Ще трябват хора с много дълбоко лично доверие в Москва, които да направят щетите възможно най-малки.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук