Безотговорното отношение към една институция като националния омбудсман не може да позволи на който и да е дясномислещ човек да разпознае този инструмент на промяната в лицето на Мая Манолова. Това заяви в студиото на БНТ политологът Антоний Гълъбов.

Няма десен човек, който подкрепя безотговорното отношение, бягството от институцията на омбудсмана, категоричен бе той.

Според журналиста Константин Вълков лоша шега на Мая Манолова е изиграло не само това, че тя е дискредитирала институцията омбудсман, а че е дискредитирала институцията кмет на София. Тя беше най-малко подготвеният кандидат в тази битка, коментира той.

Според него Манолова е заложила на популизма и на всеки конкретен въпрос е отговаряла - "хората ще ми предложат". Така че в някакъв смисъл този резултат е бил очакван, макар и неочаквано висок, според Константин Вълков.

Социологът Стефан Георгиев акцентира върху ниската избирателна активност и добави, че ако тя падне до около 400 000 отишли до урните днес, грубата сметка показва, че Йорданка Фандъкова ще бъде избрана с гласовете на около 200 000 софиянци. В този смисъл представителството е ниско, коментира Георгиев.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!