Кацаров се изказа много нетактично, че негови роднини му звъннали да им уреди места в болниците, а той им уредил, защото имало. Това заяви в ефира на "Пресечна точка" по Нова телевизия политологът Стойчо Стойчев. 

"Не върви министър на здравеопазването, който уж е против всякакви схеми, да урежда места на роднини по болниците. Как да го тълкуваме? Че това е начинът да си намериш място - с връзка в министерството", каза той.

"Това обезсмисля всичко друго, което се прави на базата на институционален подход. Посланията са много важни и когато един човек стане министър трябва да си мери приказките", заяви експертът. 

"Обръщам внимание не на мерките, които правителството прави, а посланията, които излъчва. Президентът трябва да излезе и да каже няколко думи на хората", добави Стойчев.

Той призова за повече смирение и единство, а според него този апел трябва да дойде и от президента. Според него няма смисъл да се иска оставка на Кацаров, а по-скоро хората да излязат и да кажат желанието си на изборите на 14 ноември.

По думите на политолога Слави Василев, който също бе в студиото, Румен Радев пък не трябва да се меси в тази тема, а да продължи да се бори с мутрите. 

Василев укори партиите, които днес са искали оставката на Кацаров и са протестирали срещу него, като ги обвини в популизъм.