Възрастна перничанка е измамена със сумата от 30 000 лева и множество златни накити. Приложена й е изпитаната схема със залавяне на телефонни измамници, съобщава "За Перник".

Вчера на домашния телефон на 83-годишна жена се обадил неизвестен, който се представил за полицейски началник и заявил, че провеждат акция по задържането на престъпници, занимаващи се с измами на граждани.

Мнимият служител на реда поискал от възрастната всичките налични парични средства и златни накити, който да послужат като доказателство при задържането на бандитите, като обещал, че след това ще ги върне. Така лековерната  пенсионерка събрала 30 000 лева и множество златни накити и ги изхвърлила през терасата.  След известно време разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

От ОДМВР – Перник отново напомнят на гражданите, да не дават под никакъв предлог пари и ценности на непознати. Преди да предприемат каквото и да било, да се обадят на свои близки и роднини и на тел. 112. По-младите да предупреждават периодично възрастните си родители, баби и дядовци, за видовете телефонни измами и да не им оставят да разполагат с големи суми пари и ценности.

При всяко съмнително обаждане, да се търси съдействие от полицията по места.