Енергетика и сигурност ще са основните теми на разговорите между американския президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов, които ще се проведат по време на визитата на Борисов в Белия дом на 25 ноември.

Това каза дългогодишният посланик на страната ни в САЩ Елена Поптодорова, цитирана от "Фокус".

Според нея визитата на българския премиер във Вашингтон ще е в контекст на напрегната международна среда.

„Аз мисля, че тази среща ще третира вече сменената среда на сигурност – регионална и континентална. Аз не съм далеч от мисълта, че от американска страна ще бъде поставен въпросът за сигурността в балканския регион, Черно море, Западните Балкани и това е съвсем естествено.

Смятам, че България ще може да потвърди по този начин своето стратегическо партньорство със САЩ и на дело и ще може да покаже, че е последователен и убеден член на Алианса“, обясни бившият посланик на страната ни в САЩ.

Елена Поптодорова каза още, че по всяка вероятност Доналд Тръмп и Бойко Борисов ще намерят общи точки свързани с отношенията с Русия и че двамата ще се съгласят, че трябва да се ограничи влиянието на Кремъл в нашия регион, а Бойко Борисов ще представи резултатите по газовата диверсификация и хъба „Балкан“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ