Главен инспектор Милко Пецанков е новият началник на Районното полицейско управление в Кърджали. Той е назначен със заповед на министъра на вътрешните работи, съобщава 24rodopi.com.+

Пецанков бе представен пред състава на РУ-Кърджали от шефа на Областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов.

Милко Пецанкове започнал работа в системата на МВР през февруари 2004 година като разузнавач в сектор „Икономическа полиция“. Преминал е през различни длъжностни нива в сектора, а от декември 2012 година е назначен за началник на „Противодействие на икономическата престъпност“, която позиция е заемал до настоящия момент.

Главен инспектор Милко Пецанков е роден през 1973 година в Кърджали. Завършил е бакалавърска степен в специалността „Счетоводство и контрол“ в Университета за национално и световно стопанство в София. Магистър по специалността „Право“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград.

Досегашният шеф на РУ-Кърджали главен инспектор Щерьо Милчев бе преназначен през август за зам.-директор на ОД на МВР-Кърджали и началник на отдел „Криминална полиция“ със специфично наименование на длъжността комисар.
Очаквайте подробностите