Продължава издирването на нападателя на възрастна жена в русенското село Ценово. Както БЛИЦ писа тя е била пребита, изнасилена и ограбена в дома си.

Потърпевшата е разпознала насилника, а селото от вчера е блокирано от жандармерия и полицейски патрули. Проверяват се всички автомобили на изходите на населеното място.


По непотвърдена информация извършителят е от село Раданово.

Днес възрастната жена е при роднините си в град Русе, съобщава БНТ.

Хората в Ценово иначе са силно притеснени, защото до този момент не са имали подобен случай.

Случаят се разследва от Окръжната прокуратура в Русе.

По непотвърдена информация мъжът е разбил с крак външната врата на къщата, а вътрешната отключил с шперц. 

Преди полунощ млад мъж разбива входната врата на двора, прави същото с тази на къщата. Нахлува, заплашва възрастната жена с убийство, след което я пребива и насилва. Открадва последните ѝ 100лв., след което отново я заплашва и побягва в неизвестна посока.

Жандармерия блокира русенско село, издирват освирепял изнасилвач

От изживения шок и ужас жената първоначално не подава сигнал в полицията. Това се случва чак на сутринта, когато е открита от съседи.

Хората в Ценово са силно притеснени, защото до този момент не са имали подобен случай, предава БНТ.

Борислав Ангелов - съсед: Никога не е ставало в Ценово такова нещо и тука в нашия квартал и аз съм много разтревожен. Предполагам, от Раданово идват тука едни, дърва карат и тя общува много с такива хора и най-вероятно са я опознали и станало тъй.

Петър Димитров - съсед: Кой няма да се притеснява, всеки се притеснява.02.51 На нищо не прилича вече. Заключваме, иначе няма какво друго. То като ще мине, ще намери откъде да влезе. Туй не го спира такъв, крадец, изнасилвач-тях не ги спира нищо.

Вчера през целия ден селото беше подложено на абсолютна полицейска блокада. Много патрулни коли минаваха през целия ден, но освен това беше извикана жандармерията, която проверяваше всички коли, влизащи и излизащи от селото.

По непотвърдена информация възможно е извършителят да е от село Раданово, но това тепърва ще се изяснява. Издирването продължава. Блокадата беше премахната късно снощи, но отново има патрули в населеното място.

Жената е била откарана в болница, но в момента е изписана и е при близките си в Русе.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!